تفاوت کائولن و بالکلی چیست | مزایا و کاربردها

ساخت وبلاگ

تفاوت کائولن و بالکلی در این است که بالکلی اغلب از میزان پلاستیسیته بالاتری نسبت به کائولن برخوردار است. اما این سنگ همچنین مقاومت حرارتی پایین تری نسبت به کائولن دارد و به عنوان دومین ماده پرکاربرد در صنعت پلاستیک سازی پس از کائولن شناخته می شود.

این دو ترکیب شیمیایی متفاوتی بایکدیگر ندارند و فقط در مقدار سیلیس موجود در مواد تشکیل دهنده اغلب تفاوت دیده می شود. البته در سایر مواد تشکیل دهنده نیز اختلافاتی دیده می شود اما به دلیل اینکه در نوع کاربرد این دو سنگ تاثیر چندانی نمی گذارد اغلب در نظر گرفته نمی شود.

بالکلی و کائولن به عنوان دو ماده معدنی طبیعی دارای رنگ های مختلفی هستند که با توجه به میزان سایر کانی های موجود در این دو سنگ این تغییر رنگ ایجاد شده است. این رنگ های متغیر موجب شده است که بالکلی به عنوان ماده اولیه پایه در صنعت سرامیک شناخته شود.

 کائولن نیز با داشتن ویژگی های خاص برای استفاده در صنعت تولید کاغذ به منظور جذب شدن بهتر جوهر بر روی کاغذ به کار برده می شود. این ماده همزمان می تواند کمک کند خمیر کاغذ از درخشندگی خوبی بهره مند شود. این دو سنگ به صورت پودرهای ریز و البته در دانه بندی های مختلف و سفارشی برای استفاده در صنایع مختلف آماده و به فروش می رسند.

بالکلی چیست و چه کاربردی دارد؟

بالکلی نوعی رس سفید رنگ است که به عنوان یک ماده معدنی کمیاب در مکان های انگشت شماری در دنیا یافت می شود. به دلیل خواص مختلف به عنوان یک ماده پایه در بسیار از صنایع به کار برده می شود.

این سنگ از طریق هوازدگی تولید می شود. بنابراین مقدار مواد معدنی اصلی و فرعی آن ممکن است متفاوت باشد. در نتیجه این سنگ به دلیل داشتن ترکیبات مختلف در انواع مختلفی بطور طبیعی تولید می شود و برای مصارف متعددی استفاده می شود.

 این سنگ در اندازه های مختلف یافت می شود و سپس به شکل پودر و یا دانه های ریز با داشتن قدرت انعطاف پذیری بالا، استحکام و مقاومت مناسب و وجود رنگدانه های روشن برای تولید ظروف سفید، سرامیک و سایر وسایل و ظروف بهداشتی که رنگ روشنی دارند به کار برده می شود. علاوه بر این در تولید چسب ها و درزگیرها و همچنین به عنوان اصلاح کننده خاک نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

مزایای بالکلی

  • عملکرد مناسب هنگام استفاده و پخته شدن
  • خاصیت پلاستیسیته بالا و عدم شل شدن در دمای بالا
  • مقاومت رئولوژیکی مناسب و کاملا نسوز

کائولن چیست و چه کاربردی دارد؟

کائولن یک ماده معدنی است که در محیط مرطوب و دارای ذخایر معدنی فراوان یافت می شود. اغلب ناخالصی هایی به رنگ آبی و یا قهوه ای در آن دیده می شود و به عنوان یک کانی رسی  سفید رنگ از هوازدگی شیمیایی فلدسپات یا سایر کانی های سیلیکات آلومینیومی تشکیل می شود.

این سنگ دارای ظرفیت انقباض و تورم کم و ظرفیت تبادل کاتیونی پایین است که باعث شده برای بسیاری از کاربردهای صنعتی ایده آل باشد. به عنوان مثال این ماده به عنوان یک رنگدانه موثر در تولید کاغذ باعث درخشندگی و جذب جوهر می شود.

این سنگ پرکاربرد در صنایعی مانند صنعت کاغذسازی، تولید انواع سرامیک، تولید رنگ و لامپ، پلاستیک سازی، تولید چسب، لوله های دود، جذب کننده ها، صابون و همچنین برای سفید شویی در سنگ تراشی به کار برده می شود.

علاوه بر این در صنعت کشاورزی به عنوان یک ماده کنترل کننده آفات در خاک استفاده می شود. در صنعت تولید دارو نیز به عنوان یک ماده فعال برای تولید داروهای ضد اسهال و تهوع و مشکلات گوارشی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : بالکلی چیست, کاربرد بالکلی, کائولن چیست, کاربرد کائولن, تفاوت کائولن و بالکلی, نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 142 تاريخ : يکشنبه 7 اسفند 1401 ساعت: 5:10