کاربرد اسید استیک در پزشکی

ساخت وبلاگ

اسید استیک که به عنوان اسید اتانوئیک یا متان کربوکسیلیک اسید شناخته می شود یک ترکیب آلی بی رنگ است که بوی قوی، ترش و تند دارد. اسید استیک یک مایع خورنده، قابل اشتعال با فرمول تجربی CH3COOH و وزن مولکولی 60.05 است. این ترکیب کابردهای زیادی دارد. برای آشنایی با کاربرد اسید استیک در پزشکی در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

روش تولید اسید استیک

اسید استیک به طور طبیعی به عنوان متابولیت باکتری های خاصی مانند Acetobacter genus و Clostridium acetobutylicum  تولید شود. این باکتری ها در مواد غذایی، آب و خاک یافت می شوند. اسید استیک همچنین به طور طبیعی زمانی که میوه ها و سایر غذاها فاسد می شوند تولید می شود.

اسید استیک در صنعت به دو شکل مصنوعی و تخمیر باکتریایی تهیه می شود. تقریباً 75 درصد اسید استیک در کاربردهای صنایع شیمیایی از کربونیلاسیون متانول  به دست می آید. در روش بیولوژیکی تنها 10 درصد از تولید جهانی را تشکیل می دهد، اما برای تهیه سرکه اهمیت دارد چون برای استفاده در بخش غذایی می بایست منشاء بیولوژیکی داشته باشد.

اکثر اسید استیک ساخته شده از طریق کربونیلاسیون متانول به دست می آید جایی که متانول و مونوکسید کربن برای تولید اسید استیک واکنش نشان می دهند. این ترکیب با اتانول، اتیل اتر، استون و بنزن قابل اختلاط است و در تتراکلرید کربن و دی سولفید کربن محلول است.

کاربردهای پزشکی اسید استیک

کاربردهای پزشکی اسید استیک از زمان های قدیم رایج بوده است. غلظت کم (3%) اسید استیک می تواند به عنوان یک ضد عفونی کننده موضعی علیه میکروارگانیسم های مختلف استفاده شود. اسید استیک همیشه به عنوان یک جایگزین در نظر گرفته می شود. می توان از آن به عنوان عامل ضد میکروبی در شرایط آزمایشگاهی همراه با سایر ضد عفونی کننده ها استفاده کرد. اسید استیک طیف گسترده ای از باکتری های گرم مثبت و همچنین گرم منفی را پوشش می دهد.

استیک اسید به شکل داروی نسخه ای موجود است و برای درمان علائم عفونت های باکتریایی یا قارچی در گوش استفاده می شود. همچنین ممکن است به تنهایی یا همراه با سایر داروها استفاده شود. این اسید متعلق به دسته ای از داروها به نام  ضد عفونت گوش یا اوتیک است.

اسید استیک اوتیک برای درمان عفونت در کانال گوش استفاده می شود. البته این دارو عفونت گوش داخلی (که اوتیت مدیا نیز نامیده می شود) را درمان نمی کند.

روش استفاده از قطره گوش اسید استیک

تمام دستورالعمل های روی برچسب نسخه خود را دنبال کنید. این دارو را در مقادیر بیشتر یا کمتر از مقدار توصیه شده استفاده نکنید. برای کسب بهترین نتیجه، قبل از استفاده از این دارو، موم گوش یا سایر مواد زائد را حذف کنید. از پزشک خود در مورد روش های ایمن حذف موم گوش بپرسید.

برای استفاده از قطره گوش حاوی اسید استیک مراحل زیر را دنبال کنید:

یک تکه کوچک پنبه را با چند قطره از این دارو خیس کنید و سپس آن را در گوش خود فرو کنید. همچنین می توانید ابتدا پنبه را داخل گوش خود فرو کنید و سپس داروی کافی برای خیس کردن پنبه داخل مجرای گوش بریزید.

پنبه را حداقل 24 ساعت در گوش خود بگذارید و با افزودن 3 تا 5 قطره اسید استیک به پنبه هر 4 تا 6 ساعت آن را مرطوب نگه دارید.

پس از برداشتن پنبه، می‌توانید قطره را مستقیماً 3 یا 4 بار در روز داخل گوش خود بریزید. فقط به تعداد قطره هایی که پزشک تجویز کرده استفاده کنید. دستورالعمل های پزشک خود را در مورد مدت زمان ادامه استفاده از قطره گوش اسید استیک دنبال کنید.

نوک قطره چکان را لمس نکنید و آن را مستقیماً در گوش خود قرار ندهید زیرا ممکن است آلوده شود. نوک آن را با دستمال تمیز پاک کنید اما با آب یا صابون نشویید. این دارو باید در دمای اتاقی به دور از گرما و رطوبت نگهداری شود. در صورت عدم استفاده، درب بطری را محکم ببندید تا در معرض هوا قرار نگیرد.

موارد احتیاط و ایمنی اسید استیک

اگر به اسید استیک حساسیت دارید یا اگر سوراخی در پرده گوش خود دارید (پارگی پرده گوش) نباید از اسید استیک استفاده کنید. برای اطمینان از بی خطر بودن این دارو برای شما، در صورت داشتن موارد زیر به پزشک خود اطلاع دهید:

  • گوش درد شدید
  • مشکلات شنوایی
  • تب

اگر باردار هستید یا به نوزاد خود شیر می دهید به پزشک خود اطلاع دهید. در رابطه با کاربردهای پزشکی اسید استیک از پزشک خود بپرسید.

عوارض جانبی احتمالی اسید استیک

  • کهیر
  • تنفس دشوار
  • تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو
شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : اسید استیک , کاربردهای پزشکی اسید استیک , عوارض اسید استیک , داروهای حاوی اسید استیک , , نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 307 تاريخ : يکشنبه 22 اسفند 1400 ساعت: 22:09