فواید سولفات منگنز برای پسته

ساخت وبلاگ

سولفات منگنز نقش اساسی در فتوسنتز دارد و در صورت موجود بودن به مقدار کافی در خاک می تواند تحمل استرس را در گیاهان افزایش دهد. منگنز فعال کننده بیش از 35 آنزیم مختلف است و بیوسنتز لیگنین را افزایش می دهد که می تواند حملات پاتوژن های موجود در خاک را کاهش دهد.

پسته گیاهی است که به کمبود مواد مغذی  بسیار حساس است و بنابراین باید وضعیت این گیاه را بطور دقیق زیر نظر داشت و بنابراین نباید تا بروز علائم کمبود عناصرغذایی منتظر ماند، زیرا این کمبود به شدت می تواند بر بازدهی پسته تاثیر بگذارد. به علاوه گاهی این گیاه تا لحظه مرگ کمبودی از خود نشان نمی دهد و به همین دلیل به آن گیاه دیوانه می گویند.

کمبود سولفات منگنز در گیاه پسته به دلیل تحرک کم منگنز در بافت های گیاهی، مشابه علائم کمبود آهن است، با این تفاوت که بخشی از حاشیه برگ در کمبود منگنز سبز باقی می ماند. برای رفع کمبود منگنز باید در تفسیر نتایج تجزیه خاک و برگ و تشخیص کمبود احتمالی منگنز علاوه بر حد بحرانی آن در خاک و برگ باید به pH خاک و برهمکنش آن با سایر عناصر غذایی توجه ویژه داشت. به عنوان مثال، منگنز و آهن دارای فعل و انفعالاتی هستند و مقادیر زیاد منگنز بر جذب و مصرف آهن گیاهی تأثیر می گذارد. بنابراین کمبود این ماده مغذی می تواند بر رشد کلی گیاه، میوه گیاه و سلامت آن تاثیر بسیاری داشته باشد.

فواید سولفات منگنز برای گیاه پسته

این ماده برای عملکرد درخت پسته و سایر گیاهان ضروری است و دلایل آن عبارت است از :

  • جذب دی اکسید کربن درهنگام  فتوسنتز.
  • به سنتز کلروفیل و جذب نیترات کمک می کند.
  • منگنز آنزیم های تشکیل دهنده چربی را فعال می کند.
  • در تشکیل ریبوفلاوین، اسید اسکوربیک و کاروتن عمل می کند.
  • در انتقال الکترون در طول فتوسنتز عمل می کند.

چگونگی رفع کمبود سولفات منگنز در درختان پسته

برای رفع کمبود سولفات منگنز در درختان پسته می توان از 100 تا 50 گرم کود حاوی سولفات منگنز به ازای هر درخت و بسته به شدت کمبود در فواصل 30-20 روز استفاده کرد.

در کاربردهای محلول پاشی

برای درختان پسته در حال رشد درست قبل از بازشدن کامل برگ برای بهترین نتایج باید از محلول سولفات منگنز استفاده کنید. برای نتایج مطلوب محلول پاشی به پوشش کامل و مرطوب شدن نیاز است بنابراین بهتر است برای محلول پاشی از تجهیزات استفاده کنید.

بهتر است از این محصول هنگامی که گیاهان از بی آبی یا مشکلات گرمایی رنج می برند، روی شاخ و برگ استفاده نکنید و همچنین در هنگام شکوفه دادن به درختان برگ ریز از این ماده استفاده نکنید.

کاربرد سولفات منگنز در کشاورزی

این ماده یکی از 17 عنصر ضروری برای رشد گیاهان است. با این حال، به مقدار بسیار کمی توسط گیاهان استفاده می شود، اما برای رشد سالم گیاه، مانند همه ریز مغذی ها بسیار مهم است. کمبود این عنصر منجر به کمبود شدید کلروفیل در قسمت‌های مختلف گیاه می‌شود. همچنین به فعال کردن سیستم های آنزیمی خاص کمک می کند.

از دیگر عملکردهای این عنصر می توان به افزایش مقاومت گیاهان در برابر بیماری های مختلف اشاره کرد. منگنز همچنین گیاهان را در برابر خشکی و گرما مقاوم می کند. علائم کمبود منگنز به صورت برگ‌های زرد با رگبرگ‌های سبز روی برگ‌های جوان و گاهی لکه‌های برنزه و فرورفته در بین رگبرگ‌ها ظاهر می ‌شود. رشد گیاه نیز ممکن است کاهش یافته و متوقف شود. کود سولفات منگنز رایج ترین منبع منگنز در گیاهان است و برای رشد گیاهان بسیار مفید است.

مقدار مصرف کود سولفات منگنز

استفاده از این کود به مدت یک تا دو سال باعث تامین منگنز مورد نیاز خاک می شود. استفاده از این کود شیمیایی در ترکیب با کود حیوانی به ویژه نزدیک به ریشه گیاه باعث افزایش راندمان کود سولفات منگنز می شود. میزان و سرعت حلالیت سولفات منگنز در آب از ویژگی های مهم این ماده تولیدی می باشد. دارای سرعت بالا و حلالیت در آب بوده و کاملاً در آب حل می شود. کود حاوی سولفات منگنز دارای کمترین میزان ناخالصی و عناصر سمی مانند نیکل، آلومینیوم، سرب و آرسنیک است بنابراین کمترین آسیبی به گیاه نمی رساند.

در باغ های میوه:

در زمستان در سایه درخت به همراه سایر کودها می توان از کود سولفات منگنز به میزان 200 تا 300 گرم استفاده کرد.

در محصولات زراعی:

پس از شخم زدن با سایر کودهای زمستانه به میزان 50 تا 80 کیلوگرم در هکتار کود سولفات منگنز را در خاک عمیق نزدیک ریشه استفاده کنید.

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : سولفات منگنز برای پسته ,سولفات منگنز ,سولفات منگنز چیست؟ , کاربردهای,سولفات منگنز , , نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 160 تاريخ : دوشنبه 23 اسفند 1400 ساعت: 20:30