همه چیز درباره‌ی گروت

ساخت وبلاگ

گروت بطور کلی به عنوان مخلوطی از آب، سیمان و سایر مواد اتصال دهنده تعریف می شود که پس از نصب بین درزهای کاشی ها اعمال می شود. استفاده از گروت یکی از بخش‌های بسیار مهم فرآیند نصب کاشی است، گروت یا (دوغاب) کاشی‌ها را به هم می‌چسباند و در عین حال از ورود کثیفی و زباله‌ها بین و زیر کاشی ها نیز جلوگیری می‌کند. جدا از مزایای فنی استفاده از گروت این قدرت را دارد که ظاهر طرح کاشی شما را با مجموعه ای از گزینه های رنگی تغییر دهد.

گروت با یک ابزار لاستیکی به نام شناور در فضاهای بین کاشی ها قرار داده می شود. مقدار اضافی با یک اسفنج مرطوب پاک می شود و مفاصل تا زیر سطح پر می شوند. پس از اینکه گروت سخت شد، کاشی‌ها با پارچه ‌ای نرم صیقل داده می‌شوند تا «مه گروت» باقی‌ مانده از بین برود. وقتی گروت کار خود را انجام داد کاشی‌ها را محکم بهم قفل می‌کند، جلوی آب را می‌گیرد و به کف و دیوارها ظاهری کامل می‌دهد.

 انتخاب رنگ برای گروت به سبک و سلیقه شما بستگی دارد. برای داشتن ظاهری بدون درز، بهتر است گروت خود را با کاشی خود مطابقت دهید. گروت هایی وجود دارند که به طور خاص برای کاشی های شیشه ای ساخته می شوند. هنگام تصمیم گیری در مورد فاصله کاشی های خود، به یاد داشته باشید که هر چه فضا تنگ تر باشد، تغییرات در کاشی ها بیشتر قابل توجه است.

درزهای گروت سفت تر ممکن است کاشی کاری شما را درهم به نظر برساند. درزهای گروت بزرگ تر باعث می شود کاشی کاری شما حرفه ای تر به نظر برسد و هرچه گروت برای کاشی شما بهتر کار کند، کاشی شما ماندگاری بیشتری خواهد داشت.

انواع گروت

دو نوع گروت مختلف وجود دارد، گروت یا دوغاب پایه سیمانی و  گروت یا دوغاب اپوکسی. نوع گروت مورد استفاده بستگی به فضای بین کاشی های شما دارد.

گروت پایه سیمانی

گروت پایه سیمانی قدیمی تر، شکننده و مستعد ترک خوردن است. همچنین به طور نامنظم خشک می شود و رنگ ها ناسازگار می ماند. گروت ‌های امروزی از افزودنی‌ های پلیمری استفاده می ‌کنند که کیفیت رنگ و افزایش انعطاف ‌پذیری را تضمین می‌کند و عرض اتصالات تا 1/4 اینچ را ممکن می‌سازد.

این اتصالات پهن برای استتار بی ‌نظمی‌ها در کاشی‌ های دست ‌ساز و برای پل زدن ضخامت ‌های مختلف کاشی در برخی از نصب‌ های طرح‌دار مفید هستند. با وجود بهبود عملکرد آنها، همه گروت های سیمانی متخلخل و در معرض لکه گیری هستند. به همین دلیل است که سازندگان و نصاب ها توصیه می‌کنند که گروت را پس از خشک شدن کامل آب بندی کنید.

سیلرها در دو نوع تولید می شوند: غشایی و نافذ. نوع اول زمانی که رطوبت باقیمانده از ماستیک یا لایه های زیرین به سطح کاشی فشار می آورد مستعد پوسته شدن یا کدر شدن است. سیلرهای نفوذی که پس از خیساندن در کاشی و گروت همچنان تنفس می کنند، ترجیح داده می شوند.

گروت اپوکسی

در بعضی از شرایط به ویژه شرایطی که محیط در معرض اسیدها و گریس ها باشد حتی یک دوغاب مهر و موم شده نیز شل می شود. بنابراین در چنین شرایط سختی نیاز به گروت اپوکسی است. گروت اپوکسی شامل دو بخش رزین و هاردنر است و در انواع سمباده ‌ای و سمباده‌ نشده وجود دارد و بسیار نفوذ ناپذیر است.

نسل جدید اپوکسی ها حاوی مواد شوینده در سخت کننده ها هستند که باعث پاکسازی سریع با آب و بهبود کارایی می شوند. از آنجایی که اپوکسی می تواند سطوح متخلخل مانند کاشی های معدن بدون لعاب یا سنگ آهک را تغییر رنگ دهد، این سطوح باید قبل از تزریق آب بندی شوند.

گروت اپوکسی ضد آب است و مانند گروت پایه سیمانی لکه ها را جذب نمی کند. کار با آن دشوارتر است و ظاهر پلاستیکی تری دارد. گروت اپوکسی به سرعت خشک می شود، به این معنی که شما باید به سرعت کار کنید. گروت اپوکسی اگر به درستی تمیز نشود مه باقی می گذارد و استفاده از آن بسیار گرانتر از گروت پایه سیمانی است.

مراقبت و نظافت گروت

همانطور که از کاشی جدیدتان مراقبت می کنید از گروت نیز مراقبت کنید. با یک درزگیر با کیفیت آب بندی کنید، فورا نشت ها را تمیز کنید و به طور منظم منطقه را تمیز کنید. برای تمیز کردن کامل گروت، ابتدا به یک ماده شیمیایی چربی‌ گیر قوی نیاز دارید. سعی کنید از پاک کننده های صابون مبتنی بر روغن اجتناب کنید زیرا آنها فقط تجمع بیشتری در مفاصل کاشی ها ایجاد می‌کنند.

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : گروت , گروت چیست؟ , کاربردهای گروت , انواع گروت , مراقبت از گروت , , نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 281 تاريخ : پنجشنبه 18 فروردين 1401 ساعت: 4:26