همه چیز در مورد کاربرد لسیتین

ساخت وبلاگ

لسیتین مخلوطی از لیپیدها و فسفولیپیدها است، مواد چربی که در بافت های حیوانی و گیاهی وجود دارند و برای سلول های ما ضروری هستند. همچنین دارای تعدادی کاربرد تجاری است که عمدتاً حول توانایی آن در تثبیت مخلوط روغن و آب متمرکز است. لسیتین به عنوان یک ماده مغذی در غذا و به عنوان یک مکمل، برای کل بدن شما از جمله پوست، سلامت گوارش و غیره مفید است.

لسیتین را می توان در انواع غذاها یافت. این ترکیب در سبزیجات سبز، گوشت قرمز، تخم مرغ، پنیر و سایر لبنیات، سویا و تخمه آفتابگردان وجود دارد. کاربرد لسیتین بر همین اساس بسیار گسترده است و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

مکمل های لسیتین اغلب از سویا به جای دانه های آفتابگردان تهیه می شوند. مکمل‌ها راهی عالی برای غلبه بر کاستی‌های رژیم غذایی هستند. لسیتین را می توان به تنهایی مصرف کرد، اما گرانول های آن را نیز می توان به راحتی با آب میوه ها مخلوط کرد یا در وعده های غذایی معمولی به چیزهایی مانند سوپ یا سس سالاد اضافه کرد.

لسیتین در بدن چه می کند؟

هنگامی که لسیتین وارد بدن می شود، به کولین یک ماده مغذی ویتامین مانند که برای سلامت کبد مهم است، تجزیه می شود. کولین همچنین به تجزیه چربی به انرژی که بدن ما می تواند استفاده کند کمک می کند. لسیتین همچنین در شیر مادر یافت می شود. برخی از خانم ها از آن برای کاهش ویسکوزیته شیر مادر از آن استفاده می کنند که به جلوگیری از مسدود شدن مجاری شیر کمک می کند و شیر دادن به نوزاد را تسهیل می کند. با این حال، هیچ مطالعه ای وجود ندارد که ثابت کند می تواند برای این منظور مفید باشد.

به گفته کمیته محصولات دارویی اتحادیه اروپا لسیتین می تواند احساس خستگی و ضعف را کاهش دهد. در همین حال، یک مطالعه در سال 2018 در مجله تغذیه گزارش داد که دوز روزانه بالای (1200 میلی گرم) لسیتین باعث افزایش انرژی و کاهش خستگی در زنان در حال گذراندن دوره یائسگی می شود.

دانشمندان فکر می کنند لسیتین ممکن است سطح کلسترول HDL (خوب) را افزایش داده و کلسترول بد (LDL) را کاهش دهد. در مطالعه‌ ای در سال 2009، افرادی که روزانه 500 میلی ‌گرم مصرف می‌کردند، پس از دو ماه، 56 درصد کلسترول LDL کمتری داشتند. با اینحال اگر علاقه مند به کاربرد لسیتین هستید، از قبل با پزشک عمومی یا پزشک خود صحبت کنید.

کاربردهای لسیتین

از آنجایی که 100% منشا طبیعی دارند، ترکیب لسیتین ها با توجه به منشاء و کیفیت ماده اولیه، روش استخراج و فرآوری بعدی متفاوت است، بنابراین شناسایی مناسب ترین آنها برای هر کاربرد خاص ضروری است. لسیتین ها برای تولید صنعتی مواد غذایی مانند:

محصولات نانوایی (نان، کیک، بیسکویت، بهبود دهنده خمیر، ویفر و بستنی قیفی، چوب شور). لسیتین ها نرمی خمیر را بدون افزودن چربی بهبود می بخشند، یکنواختی بهتر در توزیع مواد و پردازش آسان تر، پخت یکنواخت تر، کاهش چربی، ماندگاری بیشتر را تضمین می کند.

 استفاده کمتر از کره کاکائو، درجه ویسکوزیته و کارایی بهتر، کاهش سرعت کریستالیزاسیون مجدد قندها و کاهش شکوفایی، همگنی بیشتر سطوح، کاهش زمان اختلاط از دلایل کاربرد لسیتین در صنعت شکلات سازی است.

لسیتین می تواند نرمی و پخش پذیری بهتر، اکسیداسیون کمتر و عمر طولانی تر، پخت و پز یکنواخت تر و کاهش پاشش مارگارین را تضمین کند.

کاربرد لسیتین در داخل و خارج از آشپزخانه بسیار گسترده اما بزرگترین دلیل استفاده از لسیتین در آشپزخانه امولسیون مخلوط ها است. لسیتین یک تقویت کننده خمیر است زیرا اجزاء خمیر را کنار هم نگه می دارد و اجازه نمی دهد گاز تولید شده از مخمر خارج شود بنابراین به پف کردن محصولات پخته شده کمک می کند.

مصرف چه مقدار لسیتین بی خطر است؟

هیچ مرجع مصرف مواد مغذی (RNI) برای لسیتین وجود ندارد، بنابراین برچسب هر مکمل را به دقت بخوانید. در دوران شیردهی، 1200 میلی گرم لسیتین را چهار بار در روز توصیه شده است.

گروه های زیر نباید لسیتین سویا مصرف کنند:

  • کودکان زیر 12 سال 13
  • افرادی که به سویا، دانه های سویا، بادام زمینی یا حبوبات (لوبیا، عدس، نخود)، تخم مرغ و گرده غان حساسیت دارند - خطر واکنش آلرژیک وجود دارد.

عوارض مصرف لسیتین چیست؟

مکمل های لسیتین سویا مواد طبیعی هستند و به طور کلی مصرف آنها بی خطر است. با این حال، آنها می توانند عوارض جانبی مانند موارد زیر ایجاد کنند:

  • ورم
  • خارش
  • بثورات
  • معده درد
  • اسهال

در صورت مشاهده این علائم، مصرف لسیتین سویا را متوقف کنید و به پزشک خود مراجعه کنید.

شیمی نو...
ما را در سایت شیمی نو دنبال می کنید

برچسب : لسیتین, کاربرد لسیتین , عوارض لسیتین , عملکرد لسیتین در بدن , موارد منع مصرف لسیتین , , نویسنده : شیمی دان shimino بازدید : 240 تاريخ : چهارشنبه 4 اسفند 1400 ساعت: 20:35